Union Carbide Productions
På Record Store Day 20/4 2013 släppte vi Union Carbide Productions 4 originalalbum på vinyl, i limiterade upplagor med gatefold-omslag. Det sista albumet Swing kommer dessutom i en helt ny design.
Det hör till saken att bandet aldrig var nöjda med den ursprungliga designen, därför ser vi en chans att göra om det nu.

För alla som har följt The Soundtrack Of Our Lives karriär och inte upptäckt Union Carbide, så finns det en självklar chans nu. UCP var ett av världens bästa liveband, känt för sina kaosartade spelningar och för sin utlevelse och energi. Ebbot drog igång bandet 1987 och redan samma år släpptes första plattan ”In the air tonight”, och som sen följdes av ytterligare 3 album. Bandet las ner 1993. Sen kom TSOOL men det är en helt annan historia.
Biografi
Våren 1986 bildades Union Carbide Productions (namnet är taget från en batteritillverkare). Grundare av bandet var Ebbot Lundberg, Patrik Caganis, Björn Olsson, Per Helm och Henrik Rylander. Redan vintern 1987-87 spelades bandet in sin första platta; ”In the air tonight” som kom ut våren 1987. Samma sensommar spelade bandet för första gången live, på Hultsfredsfestivalen.

Union Carbide var känt för sin provokativa image, kaosartade framträdanden och energiskt drivna rock’n’roll. Bland deras fans finns Kurt Cobain, Sonic Youth, Foetus och Jon Spencer.

Under åren turnerade bandet flitigt i Europa, där de nådde framgång i Benelux och Tyskland. 1988 genomförde UCP en omfattande USA-turné. Ett antal förändringar genomfördes vad gäller medlemmarna i bandet, men från 1989 hittade de sin form och bestod av Lundberg, Caganis, Rylander, Jan Skoglund, Ian Persson & Christian Martinius.

Många av de tunga, radikala men drömliknande inspelningarna är producerade av Ebbot Lundberg, Henryk Lipp och Mikael Ilbert. Musikaliskt påminner UCP om band som MC5, The Doors, The Stooges med ett starkt inslag av personlig post-punk energi. Gruppen har i Ebbot en centralfigur med en naturlig respektlöshet som live ibland kunde påminna om Iggy. Bandets sista platta ”Swing”, producerades av Steve Albini, och spelades in sommaren 1992 i Chicago. Efter UCP har delar av bandet format Soundtrack of our lives, men det är en helt annan story…
Facebook