Stefan Sundström - Latlåtar 91-00 (MNW)
Latlåtar 91-00 är en samlingsplatta innehållande Stefans hits och mest kända låtar, till skillnad från tidigare samlingar som haft ett mer udda och personligt urval låtar.
Texthäftet innehåller en fin och läsvärd text om Stefan, skriven av journalisten Björn Linnell.
Låtarna på plattan är: Babyland, Har någon sett Sabina, Fisk i en skål, Jag minns dig naken, Mazurka på gravkanten, Visa 40 veckor innan mars, Latlåt från Farsta, Först när det var slut, Flickan, pojken och Venus, Amors pilar, Sabinas sjätte sång, Peace and love i Stlm city, Fan i båten, Gubben Grå på semester, Nästan som reklam, Vitabergspredikan, Under isen.
Biografi

Stockholmaren Stefan Sundström skriver glödande vackra och sprakande vilda visor som berör och oroar. Med ena foten i smutsig punkmylla och rotig Stonesrock och den andra på mark som trampats av Bernt Staaf, Carl Michael Bellman, Cornelis Vreeswijk och Fred Åkerström sjunger han sånger om kärlek, kåthet och om en ömsom brutalt kall och märkligt vacker verklighet.

Stefan Sundström växte upp som en ung proggare i Stockholmsförorten Farsta. Han var med i olika hårdrock- och punkgrupper (Fuck Off, Trots, Läpp Stars m.fl.) i slutet av sjuttiotalet och början av åttiotalet. Efter ett par år fick han nog av hög volym, dålig betalning och att kånka på tunga förstärkare och flyttade ut till Mälaröarna utanför Stockholm 1984 för att odla grönsaker och leva ett sunt liv som gröna vågen-man.

1988 startade Stefan Sundström gruppen Apache och började spela på krogar i Stockholm, med nylonsträngad gitarr, dragspel och bas i bagaget. Med inspiration och form hämtade från den svenska vistraditionen och texter och känsla lånade från punken har Stefan Sundström förnyat visan och gjort den tillgänglig för moderna nittiotalsmänniskor.

Stefan Sundström skriver visor, stundom burleska och kanske inte alltid rumsrena, men pricksäkra och fängslande. Temat är ofta kärlek, men det kan också handla om livet på krogen eller betraktelser av vår bisarra samtid.

Diskografi:
Renjägarens visor, Sista Bussen 1989
En bärs med Nefertite, Sista Bussen 1990
Happy hour viser, MNW 1992
Hå hå ja ja, MNW 1993
VitaBergsPredikan, MNW 1994
Nästan som reklam, MNW 1995
Babyland, MNW 1997
Golden Hits, MNW 1998 (Samling)
Fisk i en skål, MNW 2002
Latlåtar 91-00, MNW 2003 (Samling)
Pappa kom hem, National 2003
Stolt men inte nöjd, National 2004 (Samling)
Hjärtats melodi, National 2004

Hemsida | Facebook