Scorpion - I'm the Scorpion (MNW)
Släpps på vinyl på Record Store Day den 18 April 2015

I’m the Scorpion är kanske ett av de mest legendariska album som kom från den svenska proggen, och samtidigt ett av de tidigaste. Det var det nionde albumet som släpptes på MNW, som var ett av de viktigare svenska skivbolagen i början av 70-talet.

Scorpion var i själva verket Bo Anders Larssons soloprojekt. Bo Anders var med och startade MNW (Musik Network) i slutet av 60-talet, tillsammans med Lorne de Wolfe och Sverre Sundman.
Bo Anders hade varit medlem i Tintacs som släppte två singlar i slutet av 60-talet. Tintacs blev småningom Ron Faust som släppte två singlar 1969. I bägge banden medverkade även Lorne de Wolfe, som även var med på Contacts debutalbum Nobody wants to be sixteen . Bo Anders hade samlat ihop en rad olika musiker som medverkar på plattan, förutom Lorne De Wolfe, Pelle Holm (senare Kebnekaise), Lasse Summanen från Charlie & Esdor, hela Contact m fl. Bo Anders Larsson var dessutom ljudtekniker i studion under det tidigare 70-talet (har bl a producerat Hoola Bandoolas och Gunder Häggs skivor).

I’m the Scorpion producerades av Kim Fowley, som kom till Sverige 1970 och som hamnade i Waxholm efter att ha hört rykten om att här fanns några killar som höll på att starta ett skivbolag. Fowley var även med och skrev flera av låtarna på plattan. Han var medlem i diverse olika band under 60-talet i USA. Han blev så småningom agent för PJ Proby och började skriva låtar till The Byrds, Beach Boys, Soft Machine, Cat Stevens, Them m fl.

Skivan kan nog sägas vara långt före sin tid i Sverige och en angeläget sådan för alla som gillar garage och punk i bästa Stoogesanda, eller psykedelika och mjukare rock i 60-talsstil.

Plattan har kommit att bli ansedd som en riktig kultplatta; den säljs för flera tusen på E-Bay och det kommer ständigt förfrågningar från utlandet. Nu är det dags att släppa den i återutgivning, i originalomslag med silvertryck, med den sortens unika flik för skivan samt i numrerad upplaga.

Som bonusspår ligger även singeln från 1971 med; It’s all over now/Fuck the cops. Fuck the cops gavs ursprungligen ut med en annan titel; Wolf’s mouth song – då den riktiga titeln, av skivbolaget, ansågs för provokativ.
Bo Anders Larsson på Wikipedia