Miss Universum - Selfelected (NONS)
Miss Universum "Selfelected" är det kaxigaste debutalbum man kan tänka sig. Med ena foten i New York och den andra i Bredäng, Stockholm skapar hon ett musikaliskt uttryck av sällan skådat slag. Tänk Devo, Talking Heads och B52's. Blanda upp med lite modern Electro clash á la Le Tigre så börjar du närma dig. Det är medvetet, politiskt, feministiskt och kompromisslöst. Det här är en skiva som kommer att göra intryck och avtryck. Spelar i sommar på Hultsfredsfestivalen. Annonseras i Sonic, Groove och La Musik. Detta kan mycket väl vara plattan alla väntat på.
Biografi

Miss Universum hoppade av sin karriär som körtjej i Doktor Kosmos efter inspelningen av deras senaste skiva ”Reportage!”. Hon var trött på den testosteronstinna kommunistrocken och tyckte att medlemmarna i Doktor Kosmos hade börjat kännas lite smådryga. Dessutom ville hon fronta. Det gör hon nu med sin egen skiva ”Selfelected”. Den här gången är det Doktor Kosmos-medlemmarna Uje Brandelius och Henrik Svensson som tvingas backa upp henne istället för tvärtom.

Steget till en egen platta har gått via konst- och teaterscenen. I flera år har Miss Universum framträtt på konstgallerier, museer, teatrar och festivaler med sin blandning av musik, ståupp, poesi, spoken word, balett och feministisk agitation. 2002 släppte hon en EP med tre ”pratlåtar” på svenska med tillhörande videos, bl.a. ”På Tunnelbanan” som blev en underground-hit. På ”Selfelected” är det mer syntpunk och hon har för första gången skrivit texter på engelska eftersom hon tycker att Sverige har blivit för litet för henne.

Miss Universum är konstnär och har därför svårt att låta nån annan göra nåt åt henne. Hon har ett extremt kontrollbehov och har gjort omslaget och allt promotionmaterial själv. Fast hon är skitdålig på att skriva musik, så det har hon överlåtit på Uje Brandelius.

Miss Universum hälsar:
Hylla eller dö!

Hemsida | Facebook