Maryslim (White Jazz)
MARYSLIM signade med White Jazz tidigt 2001 och debuterade i Maj med den suveräna singeln “Nothing In Common”. Efter en bejublad Europaturné med Marky Ramone & The Speedkings är det nu dags för fullängdsdebuten "MARYSLIM" som är inspelad i Stockholms Sunlight Studio. Plattan är producerad av Tomas Skogsberg (Nomads, Hellacopters, Backyard Babies). Med sin subtila Rock & Roll, full av melodiösa refränger, har bandet liknats vid “en kaxig mix av tidiga Kiss, New York Dolls och diverse Punk Rock med ett rejält mått tungt AC/DC riffande”!
Biografi

Fröet som skulle bli det som idag är MARYSLIM föddes på en stor Rock & Roll konsert i grabbarnas hemstad Stockholm, där de träffades hösten 1999. Gitarristerna "MF" och Kent hade redan ett "band"utan namn och ett gäng bra låtar. Men de behövde en basist och en trummis för att fortsätta. Urrke såg rätt ut och var intresserad och han kände en bra trummis - Patrik.

Efter en första audition stod det genast klart att detta var helt rätt . Som att de två saknade bitarna i ett pussel äntligen hittats. Magi uppstod! De började att repetera och lekte med bandnamn som The Redliners och Smacker, men bestämde sig slutligen för MARYSLIM. På nolltid hade de en hel repertoar låtar och de debuterade efter endast ett par månader på Stockholms Café 44. Sedan dess har de fortsatt att spela varhelst det är möjligt och de har byggt upp ett rykte som ett utomordentligt och visuellt liveband med ett utspel och en scennärvaro utöver det vanliga. Våren 2001 gjorde de en framgångsrik turné i Skandinavien som förband åt sina stallkamrater i The Nomads och gjorde ett betydande intryck på alla som såg dem.


MARYSLIM signade med White Jazz tidigt 2001 och debuterade i Maj med den suveräna singeln "Nothing In Common", inspelad i Stockholms Sunlight Studio och producerad av Tomas Skogsberg (Nomads, Hellacopters, Backyard Babies). Ännu en singel - "Quite Intoxicated" släpptes hösten 2001 och en video spelades in till den med "Ludde" Lundberg. Fullängdsdebuten"MARYSLIM" kommer att släppas i Februari 2002. MARYSLIM har fått mycket positiv kritik för sin debutsingel och sina liveframträdanden och de har spelats i Håkan Perssons P3 Rock, såväl som andra radiostationer. Med sin alldeles egna touch och subtila Rock & Roll, full av melodiösa refränger, har bandet liknats vid "en kaxig mix av tidiga Kiss, New York Dolls och diverse Punk Rock med ett rejält mått tungt AC/DC riffande"! Men de behöver inte kopiera något. De gör sin egen grej och de gör den bra! De utstrålar, visuellt och i sin musik, ilska,uppror,glädje och sex på samma gång! Det är inte heller någon tom gimmick eller tillgjorda poser. Det är på riktigt. Det finns där helt naturligt och man kan känna den kittlande "farligheten" I det faktumet.

MARYSLIM:
MATS MF OLSSON: Lead Vocals & Guitar
KENT AXEN: Guitar & Vocals
URRKE THUNMAN: Bass & Vocals
PATRIK JANSSON: Drums & Percussion

Facebook | Myspace