Lolita Pop - Klassiker (MNW)
I punkens efterdyningar började ett gäng musiker i Örebro spela covers på sina favoritlåtar med Velvet Underground, Lou Reed, Patti Smith och Television. Ur detta föddes sen Lolita Pop.
Den karismatiska sångerskan Karin Wistrand sågs som en svensk motsvarighet till Chrissie Hynde i The Pretenders eller rent av Patti Smith. De mästerliga gitarristerna Sten Booberg och Benkt Svensson, med sitt magiska samspel, hjälpte till att höja bandet till himmelska höjder.  Bas och trummor var intrikat genomtänkta och i musiken avspeglade sig en enorm kraft och energi.
Detta var onekligen ett av 80-talets bästa rockband.

Denna dubbel-CD innehåller en CD på engelska och en CD med låtar på svenska.
Biografi

Lolita Pop var ett av 80-talets bästa band, både live och på skiva.
Gruppen bildades i Örebro 1979 av ett gäng musiker i musikföreningen ”Rock magasinet”. De ursprungliga medlemmarna var Karin Wistrand - sång, Sten Booberg – gitarr, Benkt Svensson – gitarr, Thomas Johansson – bas, Per Eriksson – tenorsax, Peter Olsen – trummor.

I början spelade de mest covers av Lou Reed, Television m fl , men så småningom började man skriva egna låtar på svenska. Lolita Pop skivdebuterade 1981 med singeln ”Kärlekens pedaler” på Pipaluck Bolaget, hämtad från albumet ”Falska bilder” samma år.

Lolita Pop fick sen skivkontrakt med Mistlur, spelade in sitt andra album ”Fem söker en skatt” som släpptes 1983 och blev en stor kritikerframgång. Efter ”Fem söker en skatt” slutade Thomas Johansson, men han fortsatte att skriva låtar åt bandet långt efteråt.

1984 släpptes ”Irrfärder”; ett album på svenska, men redan samma år spelade man in låtar på engelska och släppte albumet ”Lolita Pop” som var ett samlings-album med ny sång på engelska. Bandet hade fått kontrakt med amerikanska Virgin och turnerade runt i USA, Karin Wistrand jämfördes med Chrissie Hynde och Marianne Faithfull. Men tyvärr blev det inget av den lanseringen.

1989 släppte bandet ”Love Poison” som blev deras hittills största framgång; sålde ca 45.000.
Den innehåller några av deras mest kända låtar; Tarzan on a big red scooter och Hey Winner.
Efter nästa skiva ”Blumenkraft” (1990) splittrades bandet. Plattan fick inte lika bra kritik och sålde heller inte lika mycket.

Låtar:
CD1: Mind your eye, Hey winner, Tarzan on a big red scooter, Bang your head, Calling in the rain, Ship comes loaded, Mess of machinery, Trains of longing, Birds of ice, Rain of days, Live forever, Here she comes, Pay the piper, See a mountain, A Song from under the floorboards, Love poison, Just a goodbye, Look for the white horses

CD2: Långa tåg, Klockan tickar, Fåglar av is, Salta diamanter, Spår och min saknad, Släng katten i väggen, Skepp kommer lastat, Regn av dagar, Två x två, Drömmer, Solen, Viskningar, Söker en skatt, Universums under, 2000 år, Svart och skitig, Guld här.

Diskografi:

Falska bilder (Pipaluck Bolaget 1982)
Fem söker en skatt (Mistlur 1983)
Irrfärder (Mistlur 1983)
Lolita Pop (Mistlur1984)
Att ha fritidsbåt (Mistlur 1985)
Love Poison (Mistlur 1989)
Blumenkraft (Mistlur 1990)
Regn av dagar 1982-1990, samlingsalbum (MNW 1993)
Klassiker, samlingsalbum (MNW 2008)

Spotify