Leather Nun - A Seedy Compilation (MVG)
En dubbel-CD med den totala resan genom Leather Nun’s historia. Albumet startar i Jonas Almquists sovrum 1978 och leder fram till bandets sista studio album ”Nun Permanent”, som producerades av Mick Ronson 1991.

Andra CDn är ett livealbum som spelades in i Göteborg på The Cue Club våren 1994. Gästar på liveplattan gör Sator och Freddie Wadling.
Biografi

Leather Nun (även kända som Lädernunnan) bildades i Göteborg, 1979, av Jonas Almquist (sång), Bengt Aronsson (gitarr), Freddie Wadling (bas) och Gert Claesson (trummor). Redan från början var Leather Nun ett kontroversiellt band som ställde sig utanför etablissemanget och drev med det på olika sätt. Efter Abba var de en stor svensk rockexport på 80-talet.
Redan 1984 hade bandet fått stor uppmärksamhet utomlands, främst i England där bandet hyllades i musikpressen som the ”Swedish Vikings”.

Bandets repertoar spände mellan industrimusik och punk, men efter hand övergick musiken till mera tung ”malande” gitarrbaserad rock. Freddie Wadling lämnade bandet 1982.

1986 blev musiken lättsammare och man spelade bl a in Abbas ”Gimme Gimme Gimme”. Bandet utökades med en andra gitarr, klaviatur och damkör.

1988 åkte bandet till USA på turné, efter all uppmärksamhet man fått i europeisk musikpress. Turnéen startade i New York med en utsåld konsert på CBGB’s och slutade 6 veckor senare i Los Angeles på The Scream Club.

Diskografi:
Slow death EP Industrial Records 1979
Leather Nun Live Industrial Records 1980
Ensam i natt Sista Bussen 1982
Primemover/F.F.A. Scabri Records 1983, Subterranen Records 1983
Slow death Criminal Damage 1984
Industrial Records, Story 76-81 1984
506 Wire Records 1985
Backlash Criminal Damage 1985
Desolation Ave Wire Records 1985
Alive Wire Records 1985
Primemover/F.F.A. Wire Records 1986
Gimme Gimme Gimme Wire Records 1986
Pink House Wire Records 1986
Lust games Wire Records 1986
No Rules Conifer/Sederal Records 1986
Sounds Showcase 3 Jesus came driving along
I can smell your thoughts Wire Records 1987
Steel Construction Wire Records 1987
Cool shoes Wire Records 1987
Lost and found Wire Records 1987
Force of habbit IRS Records 1987
Radio One Sessions BBC Records 1988
Demolition Love Wire Records 1988
Force of Habbit Wire Records 1988
International Heroes Wire Records 1990
A thousand nights Wire Records 1990
Ride into your town Wire Records 1990
Big Deal Last Buzz Records 1990 (Various Artists)
Nun Permanent Wire Records 1991
A Seedy Compilation MVG Records 1994

Facebook