Kaah - Jideblasko International (Jideblasko)
Den svenska soulens mest orginella riddare är tillbaka igen. Denna gång på egna etiketten Jideblasko och licens via MNW. I januari fick ni en försmak i form av den 80-talsdoftande "Du kan få mig". Håkan Steen på Aftonbladet höjde den till skyarna som en av de fräckaste svenska funksinglarna någonsin. Promotion: Groove, Sonic, Bomben, TV 4 nyhetsmorgon, P3 guld galan, MTV Up-north, SVT Musikbyrån 1 timme live i vår.
Biografi

"Jideblasko........International..............worldwide". En ny morgon gryr. Inget är som förut.

"Jideblasko........International..............worldwide". Det är samma sol och det är samma hav

"Jideblasko........International..............worldwide". ....men funken har äntligen vaknat.

" I told ya girl" Du visste att det var på väg att ske....

" I told ya boy"...och nu finns ingen återvändo.

STICK UPP NU!!

Med eget bolag, kaxiga danssteg, keybord riff på snedden och stökiga beats återintroducerar sig KAAH för svensken. Det puttrar och bubblar i groovegrytan som aldrig förr. Svenskan blandas upp med engelska och allt är tillåtet så länge soulen sitter som en smäck och funken får fritt spelrum.

Jag ville göra en smutsig platta med smutsiga beats. En platta där hi-haten låter som bacon som steker på för värme i för mycket fett. Baskaggen är den knockade boxarens tunga kropp som möter ringolvet och virveln är örfilen efter det att snuskiga ord viskats i fel öra.

Ett bra exempel på den estetiken är första singeln "Du Kan Få Mig". En snuskig dansgolvsdänga någonstans mitt i mellan Digital Undergrounds "Humpty Dance och Cindy Mizells "This Could Be The Night".

Party har alltid varit en central del av Kaah och Jideblaskos beryktade liveshower men det är först i och med Jideblasko International som det oxå blir en central del på skiva. "Stick Upp" med tillhörande danssteg, "Tiden som vi lever i" och "Work" talar alla samma tydliga språk.

Låten "Work" är ju från början Spånkas som jag remixade. Det blev en skön bastard mellan electro och tidig house och så pass Arthur Baker-ig att den passade utmärkt in i vad jag vill bjuda Sverige på 2003.

Som vanligt producerar, skriver och framför han allt själv men denna gång är det en hel del gäster som dansat förbi Studio Monica: Bobby Bling Bling, Elvslo, Frosche från Spånka NKPG, Dirty Lorentz och Jeppe Körsbär samt de andra i Jideblaskos.

- Det blev en skön spretig mix med alla gästande polare. Men också en liten uppvisning i all talang som finns runt omkring och inuti Jideblasko International-koncernen.

Även om KAAH står med båda fötterna på dansgolvet finns det ju alltid utrymme för lägre tempon och vackrare harmonier. I balladen "Innan Du Går" och den korta "Fällan" finns motpolen till festandet. Här lugnar han ner allt, andas ut och blir lite mer intim med lyssnaren. Plattan avslutas även på liknande sätt med "Kändisliv".

Många tror att den är någon form av kritik mot jag-vill-synas-på-bild karusellen. Men jag ser den nog mer som en betraktelse av en krass verklighet. Jag bara presenterar, sen får folk bilda sig en egen uppfattning.

Jideblasko International kommer att verka för och aktivt fortsätta att vara en av de ledande lablarna inom NU FUNK rörelsen i Sverige.

Facebook | Hemsida