Jack Vreeswijk - Underbart (MNW / BAM)
Nästan åtta år efter debuten "Is i magen" släpper Jack Vreeswijk sitt nya album den 28/1.
"Underbart" innehåller sånger dels från Cornelis Vreeswijks sena plattor, dels nyskrivet material av Jack själv. För produktionen står Roffe Wikström, musikaliskt spelar gitarristen Love Tholin en huvudroll.
Biografi

Jack föddes i januari 1964 som enda barn till Cornelis Vreeswijk och Ingalill Rehnberg och växte upp i Stockholm och Ijmuiden, Holland. Han började intressera sig för musik tidigt och har spelat så länge han kan minnas. Jack har, med förebilder som Cornelis och Conny Söderlund, utvecklats till en driven gitarrist med influenser från visa, blues, rock och latinamerikansk musik. Hans musikaliska resa har tagit honom genom punk, rock’n’roll och visa för att slutligen hamna i den egensinniga, bluesinfluerade musik han idag presenterar. Han har spelat i många konstellationer och i egna band för att 1996 ta det första steget som soloartist med albumet Is i magen (Polygram). Debuten blev ingen större succé, kanske för att produktionen enligt honom själv blev för stor.

- ”Jag har egentligen alltid sökt ett mer naket uttryck, men kunde inte styra själv. Kanske gick jag i de typiska debutfällorna”

I januari kom Jacks andra album som på nästan alla vis skiljer sig från debuten. Tillsammans med gitarristen Love Tholin har Jack nu hittat det nakna uttryck som han själv känner lämpar sig bäst för det han vill förmedla. Jack och Love har med ett flitigt turnerande både spelat ihop en publik och blivit oerhört samspelta. Inspelad med enkla medel och producerad av Roffe Wikström och Love Tholin, presenterar albumet ett helt annat, lite ruffigare men ändå mer nyanserat anslag. Jack har gjort nya arrangemang av Cornelis låtar och i detta adderat en svärta som tidigare funnits i texterna men inte i musiken. Nästan hälften av materialet är Jacks eget, musiken känns igen, men även det vackra vemodet vilket ger känslan av att Jacks och Cornelis musik tar i varandra.

Facebook | Hemsida