Honey is Cool - Crazy Love (MVG)
På Crazy Love utvecklar Honey Is Cool sin personliga stil genom att väva samman udda musikaliska element på ett lättillgängligt vis. Karin Dreijer använder sin röst till att slå saltomortaler på toppen av ljudbygget. Producent var Micke Herrström.

Nästan alla låtarna på Crazy Love är sjungna i ett svep utan klipp. Karin delar en egenskap med många andra begåvade sångerskor och det är förmågan att sjunga utan att tänka. Singeln Nach Heart ger Billie Holiday vibbar!
Biografi
Göteborgsbandet Honey is Cool blev riksbekanta under hösten -94 när radioprogrammet "Slammer" i P3 utnämnde deras demo till "årets bästa demo". 1995 fick de sitt första skivkontrakt och släppte mini-CD:n Focky Focky No Pay på Sunspot/Border. Den fick högsta betyget, fem "skivor", i Göteborgspostens Skivguiden som skrev : "Musik som gör att man både ramlar omkull och känner igen sig Honey is Cool har en egen stil , något unikt . Framför allt har de Karin Dreijer - sångerska , gitarrist , låtskrivare och textförfattare. Hon sjunger, skriker och mumlar med en helt personlig röst."

Samma år, 1995, uppträdde Honey is Cool på Hultfredsfestivalen och flera skivbolag blev intresserade av att jobba med bandet. De skrev kontrakt med MVG Records vilket ledde till inspelningen av albumet Crazy Love" . Crazy Love var bandets första fullängdsalbum och släpptes i april 1997. Bandet bestod av:
Karin Dreijer – sång, gitarr
Staffan Larsson – bas
John Jern – gitarrr
Håkan Hellström – trummor.

Diskografi:

Demo 1994
Kittenish 2, samlingsCD 1995 ( Singer,Sindy Kills Me m.fl.)
Flexisingel i Sound Affects magazine (med Supergrass)
Focky Focky No Pay, mini-CD 1995
Kittenish 4, samlingsCD 1996 (Teddybears, Freinds m.fl)
Popnation CD, 1996 ( Souls, Loosegoats , Mazarine Street m.fl)
Nach Heart, singel 1997
Crazy Love, CD 1997
Early morning are you working, CD 1999
Baby Jane, EP 2000
Myspace