Gunnel Mauritzson - Raisu Äut (Xource)
”Raisu äut” är gotländska och betyder ”Resa ut”, och det är just vad låtarna på nya plattan handlar om; om avstånd och om längtan.

När förra plattan ”Åter” släpptes skrev tidningarna att Gunnel tillhör en av Sveriges bästa sångerskor i folk- och jazzgenren och här utvecklar hon sin röst ytterligare.

Det är en skiva med mycket kärlek och längtan, magi och laddning. Som vanligt omger sig Gunnel med gräddan av folkmusiker; Roger Tallroth, Rickard Åström, Hans Kennemark, Jonas Knutsson och på några spår även gregoriansk sång och afrikansk kör.
Biografi
Gunnel är 2002 års Gullinstipendiat - utsedd av Orkesterjournalen och Lars Gullin-sällskapet, och hon tilldelades nyligen SKAP:s jubileumsstipendium för sina förtjänster som upphovsman inom svensk folkmusik: "Gunnel Mauritzson gör musik som på ett självklart sätt länkar mellan himmel och jord - vardag och kärlek."

Gunnel Mauritzson Band är fyra fantastiska artister och musiker som tillsammans skapar något alldeles speciellt - en magi och laddning som är unik!

Gunnel Mauritzson - sång. Har genom åren samarbetat med många av Sveriges främsta musiker inom folkmusik och jazz. Tidigare var hon - i över 10 år - medlem i Gunnfjauns kapell. Hon är också medlem i Nåra.
Hans Kennemark - fiol och altfiol. Riksspelman från Västergötland som bl.a. har skrivit folkmusikmässan "I välsignan och fröjd" tillsammans med Alf Hamble. Välkänd pedagog, arrangör och kompositör som också spelar i grupperna Tritonus och Bäsk.
Roger Tallroth - gitarr och svensk bosoki. En av Sveriges och Nordens absolut bästa, mest anlitade och älskade folkmusikgitarrister. Kompositör, arrangör, pedagog och medlem i gruppen Väsen.
Rickard Åström - piano och keyboards. Utbildad i jazzpiano med hjärtat i folktonen. Väl etablerad ackompanjatör och kapellmästare - senast i musikalen Fame på Göteborgsoperan. Även medlem i folkmusikgruppen Groupa. Gästmusikanter:
Jonas Knutsson, saxofoner
Kjell Nordeson slagverk

Dessutom gregoriansk sång, afrikansk kör mm
Hemsida | Facebook