Ebba Forsberg - True Love (MNW)
”True love” släpptes i april 2001. Ebba har skrivit musiken själv, samt även de flesta texter; ett ganska mörkt album med texter om kärleken till livet och svårigheter det innebär att hantera den.

Tracklist: Walk alone, That’s how much I love you, Addict, Walking on water, This pain, Sometimes, Evil I know, Red, Daybreak, Deep down.

Producerat av Mats Asplén.
Biografi

De som hört Ebba Forsberg vet att hon inte bara är en skicklig sångerska utan att hon också har en personlig röst – känslig, något vemodig men kraftfull och säker.

Ebba etablerade sig på slutet av 80-talet till långt in på 90-talet som körsångerska i svenskt musikliv. Hon finns bl a med på Eldkvarn ”Himmelska dagar”, Ulf Lundell ”På andra sidan drömmarna”. Hon finns med på flera skivor, på turnéer och konserter under den är tiden med en rad olika artister.

Sin barndom tillbringade Ebba huvudsakligen i Västindien och i Afrika, p g a föräldrarnas arbete. Ebba kom tidigt i kontakt med det engelska språket, vilket har gjort att hon känner sig lika hemma med både engelska och svenska, men också att varken engelskan eller svenskan ger henne tillfredställande uttrycksmöjligheter; att hon fallit lite emellan bägge språken. Därför gick hennes textskrivande lite trögt i början och hon inledde ett samarbete med sin syster Kajsa Ribbing, som skrev texterna på Ebba första abum ”Been there”, som släpptes 1998. Albumet licensierades till Madonnas skivbolag i USA; Maverick.

2001 kom Ebbas andra album ”True love”, som bl a innehåller låten ”Daybreak” som fick en hel del uppmärksamhet genom att den är med i Björn Runges film ”Om jag vänder mig om”. Ebba hade tidigare spelat med i Björn Runges TV-film ”Anderssons älskarinna”, som titelrollsinnehavare.

Diskografi:


Been There
MNW 1997

Been there
U.S. version
Maverick 1998
MNW 1998

True love
MNW 2001
Hemsida | Facebook